Deze learnings uit 2.277.837 verzonden e-mails vanuit een uitgeverij zijn luid en duidelijk

Inhoudsopgave

Een wekelijkse nieuwsbrief aan 45.000 subscribers en een maandelijkse campagne mailing aan diezelfde 45.000 subscribers. Dit aantal ligt in realiteit iets hoger, maar dit komt neer op ruim 2 miljoen verzonden emails, give or take. Dan wekelijks diverse “Ruim 2 miljoen verzonden emails, met welk doel dan?”, een terechte vraag. En wat is goed? Wanneer? In welke situatie?

Als uitgever haal je omzet uit grofweg drie pijlers: abonnementen, pay per read / losse verkoop, advertenties, affiliate marketing en branded content. Alles wat je als uitgever doet moet direct of indirect bijdragen aan deze verdienmodellen. Dus ook de nieuwsbrief. Het verbinden met je fan, zichtbaarheid en sales in de vorm van abonneewerving of het boosten van sales zijn hele valide redenen om emailmarketing te bedrijven.

Zie hier een aantal statistieken:

Mailchimp campagne statistieken over +/- 12 maanden, gemeten vanaf juni 2019 tot mei 2018. De oorzaak van de abrupte stopzetting is een migratie van het adressenbestand.
Email statistieken o.b.v. een gesegmenteerde email (54,2%) versus de traditionele nieuwsbrieven met open-rates van 26,5% en 25%.
  1. Ongesegmenteerde bulk nieuwsbrieven met goede subjectlines doen het prima met een open-rate van 28%.

  2. Gesegmenteerde nieuwsbrieven op basis van specifieke deelnames of gebeurtenissen doen het nog veel beter met een open-rate van boven de 50%
  3. Mailings met gepersonaliseerde openers hebben een gemiddelde open-rate van 74%

Periode: juni 2019 – juni 2020

108.000 gebruikers die bijna 200.000 pageviews doen in totaal. In deze specifieke case zijn dat significante cijfers. Ben je een bereiks-platform en zijn je verdienmodellen gestaafd op een kwantitatieve metrics zoals aantal bezoekers, pageviews of bepaalde gelezen artikelen? Check dan vooral kansen op gebied van email marketing als onderdeel van het vergroten van het aantal nieuwe én terugkerende bezoekers.

Start vandaag nog met email marketing om meer bezoekers naar je website te trekken

  1. Zet nieuwsbrieven in om bezoekers naar je platform te krijgen
  2. Zorg voor een uitnodigende onderwerp regel

  3. Personaliseer de aanhef voor een maximale open-rate

  4. Segmenteer je emails om relevant te blijven

En wat als ik geen blog of uitgeverij heb?

Binnen elk business model is bereik en verkeer nodig en waar een blog of bereiks-platform verkeer, pageviews, quality views (segment), als primaire pijlers heeft, ligt dat voor een e-commerce gedreven business iets anders. Daar is verkeer nodig om de funnel te vullen, maar ligt de primaire focus op conversiepercentage, gemiddelde order waarde, aantal bestellingen per klant.

Opschalen?

Heb jij een goed product, al een mooie basis aan tevreden klanten, en wil jij je merk schalen?

Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen of gewoon tech-talk volgen? Let’s connect!

Gelukt 🏆