Instagram Adverteren: zo werkt het.

basgosewischcom-blogs-featured-instagram-adverteren

Inhoudsopgave

Het zal geen enkele ondernemer zijn ontgaan, Instagram is op dit moment hét social media platform om in gebruik te nemen. Vandaag de dag heeft nagenoeg iedereen een eigen profiel op deze bekende site. Niet zo raar dat adverteren op Instagram dan ook mateloos populair is. Nu is het wel zo dat er nog veel onduidelijkheid bestaat als het aankomt op het uitbesteden van het Instagram adverteren. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we de belangrijkste informatie in dit artikel op een rijtje gezet om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

Voordelen van adverteren op Instagram

Straks laten we je meer zien over het opzetten van je eigen reclame via Instagram en over het belang van het Instagram adverteren uitbesteden. Voor het zover is moeten we je alleen wat anders laten zien. Hieronder vind je namelijk de belangrijkste voordelen terug die adverteren op Instagram met zich mee weet te brengen. Door ook te kiezen voor Instagram advertenties kan ook jij dit zelf ondervinden:

 • Je kunt je publiek nog makkelijker bereiken

Een van de grootste voordelen van het gebruik van betaalde advertenties op Instagram is dat je je publiek er veel preciezer kunt bereiken van voorheen. Hiermee ben je in staat om je advertenties te richten op een bepaalde locatie, interesses, demografische gegevens en andere gedragskenmerken. Dit betekent dat je advertentie wordt getoond aan je exacte doelgroep. Dit zorgt ervoor dat de kans op een conversie toe zal nemen.

 • Je zorgt voor een betere band met je publiek

Je zult zien dat je niet altijd hoeft te betalen voor betrokkenheid met je publiek. Wanneer je bedrijf boeiende content plaatst, zullen mensen je berichten leuk vinden en er commentaar op geven. Je kunt dingen posten waarvan je weet dat je publiek ze leuk vindt en de engagement-resultaten van elke post gebruiken om erachter te komen wat je publiek wel en niet leuk vindt. Dit betekent dat je jouw berichten kunt afstemmen op de smaak van je doelgroep. Gebruik deze inzichten om een band te kweken met de klant en je merk geloofwaardiger te maken.

 • Je kunt je naamsbekendheid vergroten

Een andere goede reden om te beginnen met het gebruik van betaalde reclame op Instagram is om de algehele naamsbekendheid te vergroten onder een breder publiek. Met zo veel actieve gebruikers op het platform, zullen meer mensen zich bewust worden van je bedrijf of merk. Wanneer mensen je merk sneller zullen herkennen, bouwt het geloofwaardigheid op en helpt het je vertrouwen te winnen van je doelgroep. Ongeveer 80% van de Instagram-gebruikers volgt ten minste één merkaccount. Dit laat zien dat het van groot belang is om zelf ook in te springen op deze trend. Wist je dat bekende bedrijven 18x meer resultaat halen uit advertenties dan kleine?

 • Je kunt je resultaten nog beter in de gaten houden

Als laatste is het ook nog eens zo dat adverteren op Instagram ervoor zorgt dat je jouw resultaten nog beter in de gaten kunt houden dan voorheen. Je kunt het succes van je campagnes in real time volgen en inzichtelijke informatie krijgen die je verder kan helpen. Deze metrics, statistieken, zijn beschikbaar in je ads manager. Hierin krijg je toegang tot analytics die je informeren over welke campagnes de beste engagement krijgen. Het kan je ook vertellen hoeveel er geconverteerd zijn in sales en leads en hoeveel je hebt uitgegeven aan je campagne. Dit betekent dat als je nog meer inzicht krijgt in wat er goed gaat en wat je kunt verbeteren. 

De verschillende soorten Instagram advertenties

Mocht je zelf van plan zijn om te gaan adverteren op Instagram dan is het mogelijk om te kiezen voor verschillende soorten advertenties. Iedere soort advertentie heeft bepaalde voordelen te bieden ten opzichte van de andere advertenties. Hieronder vind je de belangrijkste soorten advertenties terug: 

 • Foto advertenties

Wil je graag jouw Instagram adverteren uitbesteden zonder dat je hier de hoofdprijs voor betaalt dan is het handig om te kiezen voor de speciale foto advertenties. Van alle soorten reclame zijn de foto’s op Instagram namelijk het meest voordelig. Zoals je wel aan de naam kunt zien gaat het hier om een advertentie op een enkele foto. Het voordeel hiervan is dat je maar één foto nodig hebt om te kunnen beginnen met adverteren. Klikken mensen op de foto dan komen ze gelijk uit op je site. 

 • Video advertenties

Naast de standaard foto advertenties is het bij Instagram ook mogelijk om te kiezen voor de video advertenties. Bij deze vorm van adverteren op Instagram maak je gebruik van een video om jouw dienst of product aan de man te brengen. De video is niet langer dan 60 seconden en het gebruikelijke formaat is vierkant (1:1) of rechthoeking (4:5).

 • Carrousel advertenties

Kies je ervoor om te adverteren op Instagram middels carrousel advertenties dan maak je in feite een reeks met kaarten. Het gaat hier om een reeks van afbeeldingen of video’s of om een combinatie van beiden. De bezoeker kan door de reeks heen scrollen om de verschillende posts te zien. Ook bij deze soort Instagram advertenties kan de bezoeker op de afbeelding klikken om naar je site te gaan. 

 • Story advertenties

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor de Story Advertenties. Dit zijn op dit moment de meest nieuwe soort advertenties die je aan kunt zetten voor jouw account. Mensen zijn al in een modus waarin ze content consumeren en dit is een goede manier om onder de aandacht te komen van je doelgroep terwijl ze al duidelijk in de kijkende modus verkeren. 

Hoe moet je een Instagram advertentie maken? 

Het is goed mogelijk dat je door het bovenstaande zelf wilt gaan adverteren op Instagram. Indien je er niet voor kiest om het Instagram adverteren uit te besteden is het van belang om snel verder te lezen. Hieronder vind je namelijk de stappen die je zelf moet volgen als je jouw eerste Instagram advertentie op wilt zetten voor jouw bedrijf of organisatie. 

 • Stap 1 – het koppelen van je Facebook pagina is de eerste stap die je moet nemen als je graag een advertentie wilt opzetten bij Instagram. Als je nog geen Facebook-bedrijfspagina aan je Instagram-account hebt gekoppeld, moet je dat nu doen. Kies een bestaande Facebook-pagina of maak een nieuwe aan als je er nog helemaal geen hebt. Dit is overigens altijd handig om te hebben, niet alleen voor het adverteren op Instagram zelf. 
 • Stap 2 – de makkelijkste manier om te beginnen met adverteren op Instagram is door een bestaande post op je Instagram profiel te promoten. Dit is vergelijkbaar met de Boost Post-optie voor Facebook-advertenties. Als je een post hebt die goed presteert en veel engagement krijgt, is het promoten ervan binnen de app een eenvoudige methode om nog meer gebruikers te bereiken. Om dit te doen, moet je een bedrijfs- of makeraccount op Instagram hebben. Als je een persoonlijk profiel gebruikt of nog geen Instagram-account hebt, volg dan deze instructies om je zakelijke account in te stellen. 
 • Stap 3 – tijd om alles in te vullen met betrekking tot de advertentie. Vul de opties in om te kiezen wie je advertentie te zien krijgt, waar je ze naartoe wilt sturen, hoeveel de kosten voor het Instagram adverteren zouden moeten zijn en hoe lang je wilt dat je advertentie loopt. Ook kan je hier invullen wat je eigenlijk voor bericht wilt plaatsen bij de advertentie. Het voordeel van Instagram is dat je direct een bepaalde post kunt promoten om het in te zetten als reclame. Wanneer je alles in hebt gevuld kan je klikken op opslaan. Als het goed is heb je nu met succes je eigen advertentie op Instagram geplaatst!

Alternatief – adverteren via Facebook Ads Manager

Aangezien Facebook eigenaar is van Instagram, zijn de reclametools voor deze twee sociale platforms met elkaar geïntegreerd. Dat betekent dat je Facebook Ads Manager kunt gebruiken om advertenties te maken die op Instagram worden uitgevoerd. Je kunt ook doelgroepen en andere functies aanpassen en bijhouden hoe je advertenties presteren. Als je nog geen Facebookpagina hebt moet je dit ook weer even doen. Dit is namelijk van belang als je jouw Facebookpagina en Instagram-account wilt koppelen aan Facebook Business Manager. Hou er rekening mee dat deze methode net wat meer werk in beslag neemt dan de optie die we hierboven hebben laten zien. 

Tips voor adverteren op Instagram 

Met het bovenstaande weet je wat er voor nodig is om zelf te adverteren op Instagram. Om je op weg te helpen hebben we hieronder twee tips opgenomen die je altijd in het achterhoofd zou moeten houden tijdens het adverteren via dit kanaal. 

 • Ken je doelgroep – Als je je publiek goed kent, ben je in staat om berichten te maken die echt bij hen aansluiten. Dat is waarom het zo belangrijk is om je publiek te kennen voordat je begint met het maken van je Instagram reclame. Houd hun doelen en waarden altijd weer in gedachten wanneer je je advertenties maakt.
 • Wees kort maar krachtig – Technisch gezien kun je wel 2.200 tekens gebruiken voor de meeste Instagram-advertenties. Echter worden er slechts twee rijen tekst weergegeven, de rest wordt dan ook afgesneden. Dat betekent dat elk karakter telt. Gebruik ze verstandig om contact te maken met je publiek en wees altijd kort en bondig.

Wat zijn de kosten voor Instagram adverteren? 

Het bijzonder aan Instagram is dat het mogelijk is om echt zelf te kiezen hoeveel je uit wilt geven aan de advertenties. Dit brengt met zich mee dat de advertenties geen minimum bedrag kennen. Het is handig om eerst te beginnen met één soort campagne om te zien wat de resultaten hiervan zijn. Bij succes schaal je op, en anders probeer je een andere invalshoek.

Kies jij ook voor Instagram advertenties? 

We hopen dat je dankzij de informatie uit dit artikel een beter beeld hebt gekregen over Instagram adverteren en over de voordelen die dit met zich mee zal brengen voor jouw onderneming. Door middel van Instagram is het mogelijk om je doelgroep nog beter te bereiken en om een ongekende hoeveelheid verkopen te realiseren. Indien je niet zoveel zin hebt om het zelf te doen is Instagram adverteren uitbesteden altijd nog een alternatief om te overwegen. Heb je hier vragen over, neem dan vooral contact met me op.

Opschalen?

Heb jij een goed product, al een mooie basis aan tevreden klanten, en wil jij je merk schalen?

Neem dan contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Vragen of gewoon tech-talk volgen? Let’s connect!

Gelukt 🏆